ICON (ICX) — Upute za Stake na ICON mreži

Kompletan vodič za Staking na desktop PC-u

iCONsolidation je javni delegat ICON blockchaina u Hrvatskoj. Aktivno sudjelujemo u upravljanju i osiguranju ICON blockchaina te predstavljamo ICON zajednicu u Hrvatskoj.

Staking je proces držanja ICX tokena u kripto novčaniku u svrhu osiguranja stabilnosti blockchain mreže. U osnovi to znači zaključavanje ICX tokena na svom računu kako biste dobili pasivan prihod ili dividendu u obliku nagradnih ICX tokena. Trenutna godišnja stopa prinosa iznosi oko 18,6%.

Drugim riječima, Stake je vrlo sličan bankovnom štednom računu koji daje pasivne kamate.

Delegati (P-Rep) ICON mreže potvrđuju transakcije u blokovima i upravljaju blockchain mrežom tako da sudjeluju u procesima postizanja konsenzusa i definiranju ključnih parametara upravljanja ICON mrežom. Sami korisnici odabiru delegate (P-Rep) koji će ih predstavljati u mreži tako da im delegiraju svoje glasove.

ICON stake proces podijeljen je u 3 faze:

  1. Stake— početna faza u kojoj korisnici biraju količinu ICX tokena koje žele zaključati na svome računu
  2. Vote — faza u kojoj korisnici biraju P-Rep delegata kojem žele dati svoje glasove
  3. Claim—prikupljanje dividendi

Stake prinos ili dividenda je neovisna o kandidatu za kojeg glasate. Hvala Vam ako podrzite kao P-Rep kandidata tako da glasate sa nas.

Stake na Desktop PC-u

Prvi korak je instalacija službenog novčanika ICONex i stvaranje novog osobnog novčanika. ICONex dolazi kao ekstenzija za Chrome browser i može se preuzeti iz Chrome trgovine.

  1. Instaliranje ICONex ekstenzije za Chrome

2. Izrada novog novčanika (wallet)

Preuzmite i sigurno pohranite datoteku Keystore (vanjski USB key je jedna od boljih opcija)
Preporučuje se vanjski USB key ili print papirnatog walleta

3. Stake u novčaniku

U novom novčaniku vaša početna stranica će izgledati ovako.

Prije prebacivanja ICX-a u novčanik, preporučujemo da se odjavite i ponovno prijavite kako biste bili sigurni da ste zapamtili ispravnu lozinku.

Nakon što ICX prebacite u svoj novčanik, slijedeći što morate napraviti je odabir kratice Voting i zatim odabrati My status.

Da biste pokrenuli Stake trebate odabrati iznos ICX-a koji namjeravate zaključati klikom na tipku Adjust. U prozoru koji se pojavi, uloženi iznos potrebno je prilagoditi na jedan od slijedećih načina: pomicanjem kliznog pokazatelja, ručnim unesom iznosa u polje Staked ili klikom na tipku + da biste unijeli maksimirali iznos.

4. Vote — glasanje za delegate

Vaši ICX tokeni su sada uloženi i vi ste sada spremni glasati za P-Rep delegate po vašem izboru.

Proces glasanja pokrenite klikom na Vote tipku.

Stranica Vote sastoji se od glavnog izbornika i popisa dostupnih P-Rep delegata. Da biste dodali P-Rep delegata na vaš popis, morate te ga odabrati pritiskom na tipku +.

Za dodjelu glasova odabranom P-Rep delegatu ( maksimalno do 10 P-Rep) morate odabrati broj glasova na sličan način kao prilikom Stakinga — pomicanjem kliznog pokazatelja, ručnim unosom iznosa u polje Voted ili klikom na tipku + da biste unijeli maksimalni iznos.

Uspješno ste stake ICX i glasali za svog delegate(P-Rep) u ICON mreži. Sada ste dio aktivni ICON blockchaina i spremni ste na primitak stake dividendi od prve slijedeće distribucije.

5. Claim — Prikupljanje Stake dividendi

ICON blockchain stake dividende se izdaju u obliku I-Score. Da bi preuzeli dividendu u obliku ICX tokena, pritisnite tipku Claim.

Čestitamo! Preuzeli ste prvu ICX dividendu.

Ako želite preuzetu ICX dividendu vratiti u Stake kako biste povećali svoju osnovicu, a s tim i iznos dividende, morate se vratiti u fazu Stake i ponoviti postupak Stake i Vote kako biste dodali novi ICX u prethodni iznos stakinga.

Ako vam se sviđa vodič za staking i dijelite našu viziju za ICON projekt, podržite nas kao vašeg P-Rep delegata i dodijelite nam glasove.

iCONsolidation je javni delegat ICON blockchaina u Hrvatskoj. Aktivno sudjelujemo u upravljanju i osiguranju ICON blockchaina te predstavljamo ICON zajednicu u Hrvatskoj.

Twitter: https://twitter.com/iconsolidation

Telegram: http://t.me/iCONsolidationChatHR

--

--

Staked Tech provides secure Non-Custodial Staking service for blockchain investors to compound their cryptocurrency staking investments.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Staked Tech

Staked Tech provides secure Non-Custodial Staking service for blockchain investors to compound their cryptocurrency staking investments.